dōTERRA с награда SEAL Environmental Initiative за 2023 гoдинаРазвълнувани сме от новината, че dōTERRA беше отличена с наградата SEAL Environmental Initiative за 2023 г. относно работата ѝ по екологично устойчиво снабдяване със суровина от бреза и за производството на първото по рода си 100% чисто етерично масло от бреза.
Етеричното масло от бреза на dōTERRA се произвежда чрез използване на цялото растение от съществуващата устойчива дърводобивна индустрия в региона.
През месец март 2023 г. dōTERRA:
• Използва 174 180 кг кора от бреза, която иначе ще се превърне в отпадъци;
• Пренасочва 3 483 600 кг от общата дървесина за отстраняване на кората за чисто етерично масло, преди да се мулчира и използва от компании за целулоза.
• Използва се 100% от всяко дърво, събрано за дестилация на чисто етерично масло от бреза.
• Суровината се добива от приблизително 4000 декара горска площ с помощта на устойчиви методи за дърводобив.
Екипът на Есетере е с особен сантимент към тази суровина и изграждането на най-новата дестилерия на dōTERRA в щата Пенсилвания.
През 2018 г. споделихме генерирания в Добрич опит с колегите в САЩ за технологията и дестилацията на етеричното масло от кората на бреза, а дестилационните апарати, които се използват в Пенсилвания са произведени в България от наши дългогодишни партньори по изготвени от Есетере параметри.

 

Още Новини