VI годишен форум „Отговорно производство и търговия“, организиран от списание „Мениджър“Пламен Николов, в качеството си на член на борда на Сдружение „Дестилирано в България“, взе участие в VI годишен форум „Отговорно производство и търговия“, организиран от списание „Мениджър“ на 28 март 2024 г. В панела, разискващ експортната сила на България, се дискутираха какви са предимствата на българската продукция, как се завладяват чужди пазари и как се създават разпознаваеми брандове.

Заедно с Пламен Николов участваха Илина Лилова – главен оперативен директор във „Фикосота“, Драгомир Кузов – основател и изпълнителен директор на DRAG Bicycles, и доц. д-р Щерьо Ножаров – икономически съветник към Българска стопанска камара.

Въпреки различните сектори – от бизнес с велосипеди, през хранителната промишленост до етерични масла, лекторите се обединиха около мнението, че развитието на експортния потенциал на страната изисква засилена комуникация относно качеството на продуктите произвеждани в България. Освен усилията на самите компании, държавата също има как да допринесе и подпомогне разпознаването на български продукти и брандове извън страната.

Още Новини