Енергия,
Емоция,
Ентусиазъм

Есетере

Есетере България ЕООД е основана през 2015г. като инвестиция със 100% собственост на американската корпорация за търговия на дребно с етерични масла dōTERRA. От откриването на първия дестилационен блок през юни 2016г. в гр. Добрич и към настоящия момент, компанията се развива непрестанно увеличавайки капацитета на производство и заетите лица. Всички производствени мощности на Есетере са насочени към задоволяване нуждите на dōTERRA от етерични масла и затова компанията не предлага продукция на вътрешния пазар.

В производствената база се преработват различни етеричномаслени култури, които Есетере осигурява чрез дългосрочни партньорства с местни земеделски производители или чрез внос на суровини от чуждестранни пазари. Дестилерията преработва няколко вида суровини: тревни, цветни, семена, дървесни и смоли – основно жълти и сини масла.

Работата на дестилационните мощности е денонощна и целогодишна. Екипът и използваното технологично оборудване са изцяло български. Това е една от малкото дестилерии в България със свой изследователски център и специалисти.

Есетере инвестира в производствено оборудване, лаборатория от най-висок клас, собствено опитно поле, специализиран автопарк и млади специалисти.

dōTERRA

Създадена през 2008 г., днес dōTERRA е лидер на световния пазар на етерични масла и предлага над 170 масла, блендове и други ароматерапевтични продукти. Гаранция за високото им качество е стандарта „CPTG Certified Pure Tested Grade®“, на който всички те отговарят. Високите изисквания на компанията към всички нейни доставчици, дестилерии по цял свят, изследователските екипи обединили най-добрите здравни специалисти, химици и технолози и инвестициите в научна дейност и нови разработки, превръщат dōTERRA в стабилен партньор на здравето.

Като фактор в индустрията на етерични масла, чрез модела на Co-Impact Sourcing® и фондацията Healing Hands™, dōTERRA помaга на различните общности (земеделски производители и местно население) да подобрят собственото си икономическо бъдеще.

Wellness Consultants

Базиранa в най-модерното съоръжение в Pleasant Grove, UTAH, dōTERRA работи за постигане на своята визия – да предостави на всички семейства, навсякъде по света ползите от етеричните масла. Разпространявани единствено чрез консултанти (wellness advocates), продуктите с марката dōTERRA са природните ресурси, които ни заобикалят в шишенцa с добавена стойност.

Всички продукти на компанията са ароматерапевтичен клас и точно затова консултантите, които ги предлагат на пазара преминават редица обучения, участват в различни семинари и обогатяват знанията си непрекъснато.

В България вече има много уелнес консултанти на dōTERRA, които активно използват социалните мрежи за споделяне на опит и знания в полза на всички, които искат да разберат повече за етеричните масла и продукти с тази марка, и начините на употреба.

Тера Роза

Построена през 2020г., собственост на Есетере, розоварната е разположена на 11 декара обща площ в землището гр. Шипка. Оборудвана е с 4 дестилационни апарата, всеки с капацитет 5.5 м3 и кохобационна колона. На принципа на водно-парна дестилация, Тера Роза произвежда и изкупува розово масло само за нуждите на dōTERRA.

Оборудването в розоварната е отново и изцяло българска разработка, а екипът от специалисти в областта на дестилационните процеси е с вече доказан опит и в научноизследователската дейност. В партньорство с местните розопроизводители Тера Роза работи в подкрепа утвърждаване на стандарти в дестилацията на розово масло.

Розоварната е със сезонна активност, като участващите в производствените процеси са местни специалисти и такива от дестилерията в гр. Добрич.

Тера Роза посреща всички Уелнес адвокати на dōTERRA, за да им представи традиционните за България розобер и дестилация на розово масло.