Трети рожден ден и откриване на нова дестилерияДнес компанията откри втора дестилерия за етерични масла, с което мощностите й са удвоени – до 210 куб.метра и нови 50 работни места, с които служителите наброяват общо 200 души, сподели Пламен Николов – Генерален директор.

„Есетере“ празнува 3 години от създаването на първата дестилерия в Добрич. Радостни сме, че работим тук, облагородявайки това кътче. Желанието ни е да установим устойчиви отношения с фермерите в района…“, каза още Николов и подчерта добрата работа с Община Добрич.

„Мисията ни е да стабилизираме традиционното в бранша – като лавандулата, както и да вкараме ново!“

Във втората дестилерия са монтирани измервателни апарати, чрез които Есетере ще развива и научна дейност. Тяхната цел е да отговорят на редица въпроси – дали процесите на дестилация на етерично-маслените култури са най-правилните с оглед на съвременните техники, сортове и климатични условия.

Освен новите мощности Есетере откри, на рождения си ден административна сграда, за която получи поздравления заради модернистичния й облик.

Празникът бе отбелязан в присъствието на много гости – земеделски стопани, представители на местната власт, партньори и служители.

Още Новини