Есетере България с официално откриванеЕкипът на дестилерията посрещна своите гости с вълнение и ентузиазъм. Като 100% собственост на dōTERRA, Есетере отбеляза този ден със силно чуждестранно присъствие. Сред официалните гости бяха създателите на dōTERRA и първите 80 в топ листата на уелнес консултанти на компанията от цял свят.

Генералният директор на „Есетере България” Пламен Николов подчерта, че суровината (маточина и лавандула), която ще преработва дестилерията, ще се набавя в партньорство с местните фермери. Очакванията са тази година да бъдат произведени 25-30 тона масло от лавандула и 300-400 кг. масло от маточина. Есетере ще дестилира и сини масла (бял равнец, лайка и др.), както и тамян, като дървесната смола ще се внася от Сомалия и Етиопия.

12 казана с по 5,5 куб.м. са производствените мощности, два големи котела, собствен сондаж и охладителен басейн с двойно дестилирана вода. Есетере е единствената дестилерия в страна със собствена лаборатория, което ще гарантира качеството на дестилираните масла.

Още Новини